Får du ofte kviser?


Akne er en betennelseslignende tilstand i huden som vi kaller "kviser".  Det finnes ulike typer grader av akne.

Akneutsatt hud kan være både fet, tørr og sensitiv!

 

Selve årsaken til akne ligger i talgkjertlene som produserer talg, hudens eget fett, som har til oppgave å smøre og beskytte huden.

Talgkjertlene munner ut i porer,

Når porene tettes igjen av talg og døde hudceller gir det god grobunn for akne-bakterien Propionium acnes.

Bakterien formerer seg og danner  ¨kviser¨.

 

Talgproduksjonen påvirkes av hormoner og veldig mange av oss får akne i mer eller mindre grad i løpet av tenårene. Det er også endel som opplever å få akne i voksen alder.

Middels alvorlig til alvorlig akne kan kreve behandling med reseptbelagte legemidler. Dessverre har flere legemidler bivirkninger og ikke heldig å bruke over lang tid.

 

AHA eksfolierer huden skånsomt og løser opp "propper" som kan tette porene og forårsake akne. Noen AHA-syrer har dessuten fettløsende egenskaper og bidrar dermed til å kontrollere mengden overskuddstalg. AHA gjør store porer mindre synlige og reduserer pigmentflekker I tillegg tilfører den nye generasjonen AHA huden fukt, noe som er viktig også for akneutsatt hud.

AHA/PHA, salisylsyre og A-vitamin er eksempler på ingredienser med god effekt på akne.

 

Du må være tålmodig og jobbe med produktene over tid. Vi anbefaler at du holder deg til en serie.  Å blande produkter er ikke heldig. Jobb målrettet med de riktige produktene over tid og du kommer til å få gode resultater.

 

Du skal heller ikke klemme på kviser og hudormer da dette kan forverre både betennelsen og arrdannelsen.

 

Har du utfordringer med akne eller uren hud, er det ekstra viktig at du ikke bruker sminkeprodukter som forverrer tilstanden. Bruk sminke som ikke tetter igjen porene.