Hva er retinol og hvorfor trenger huden din dette?


 

Retinol eller A-vitamin som det også kalles er et fettløslig vitamin. A-vitamin er bra for huden og håret, synet, immunforsvaret, skjellettet og cellemembranen.

A-vitamin er en super antioxidant.

A-vitaminet kommuniserer med cellene og stimulerer kollagenproduksjonen i huden. Den har evnen til å binde seg til en aldrende hudcelle og få den til å oppføre seg som en ung og frisk hudcelle igjen. Den er effektiv i behandlingen av akne og eksem da den demper talgproduksjonen og minsker bakteriedannelsen i huden.

I hudpleien er retinol bra for:

  • Akne (p.g.a. at den hemmer bakteriedannelsen)
  • Fet hud (den demper talgproduksjonen)
  • Pigmentering
  • Voksen hud/rynker (da den stimulerer kollagenproduksjonen)

Huden vil se forynget ut med ny spenst og mer volum.

Det kan være lurt å la huden få en gradvis tilvenning til produkter med retinol. Start med å påføre produktet annenhver dag, deretter oftere hvis du ikke får reaksjoner. Om reaksjoner skulle oppstå pleier dette å avta etter noen få dager da huden tilpasser seg. Hvis ikke reaksjonen avtar eller forverres bør du slutte å bruke produktet og kontakte hudterapeut eller hudlege.

De med super-sensitiv hud, veldig tørr hud eller rosacea kan være ekstra sensitive mot retinol-innholdige produkter.

Gravide og ammende anbefales ikke å bruke produkter som inneholder retinol.

Det er ekstra viktig å beskytte huden mot solen når man bruker produkter med retinol. Så husk solfaktor og unngå solen så mye som mulig. Huden blir mer sensitiv når man bruker retinol-produkter derfor har man også større sjans for å bli solbrent.